19:00
День української писемності та мови

9 листопада - день, насичений знаковими подіями для справжніх українців, адже саме сьогодні громадськість святкує День української писемності та мови, відбувається відкриття Міжнародного конкурсу з української мови ім.П.Яцика, а також написання радіодиктанту національної єдності. І хоча цьогорічна пандемія внесла свої корективи у всі сфери нашого життя, в тому числі і у навчальний процес, це не завадило учнівському колективу Новоборисівської ЗОШ І - ІІІ ст. долучитися до величезної спільноти українців,які шанують рідне слово та примножують багатство материнської мови.

Трепетним і хвилюючим моментом - написанням радіодиктанту - розпочався сьогоднішній день. Для когось ця подія відбувалася вперше, а ось вчителі уже 20 років поспіль намагаються не пропускати можливості перевірити свої знання разом із тими, хто стояв біля витоків цього проєкту. Наступним етапом стало відкриття конкурсу ім. П.Яцика. Цьогоріч воно відбулося у формі інтелектуальної гри -конкурсу "Мово материнська, мово солов'їна". Команди гравців змагалися із запалом та невичерпним ентузіазмом, а по закінченню гри на всіх чекали приємні сюрпризи від учительської когорти. Завершальним моментом стало спільне фото.

Попереду І етап конкурсу ім. П.Яцика, і діти отримали величезний заряд позитиву перед серйозним випробуванням. Тож нехай наступні перемоги у всіх етапах конкурсу стануть коштовним вінцем нашій рідній мові!

 

 

Категорія: Організація освітнього процесу | Переглядів: 112 | Додав: skrpch
Всього коментарів: 0